Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

10:43 π.μ.

Μένετε σε μικρό σπίτι και δυσκολεύεστε να το διακοσμήσετε; Σήμερα σας έχουμε 5 πράγματα που καλό θα ήταν να αποφεύγετε όταν διακοσμείτε ένα μικρό χώρο.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη του φυσικού φωτός Το φυσικό φως είναι ο καλύτερος φίλος ενός μικροσκοπικού χώρου. Κάθε μικρός χώρος φαίνεται μεγαλύτερος όταν «εισβάλλει» σε αυτόν το φυσικό φως. Βάλτε καθρέφτες απέναντι από τα παράθυρά σας ώστε να αντανακλάται το φως και να διασκορπίζεται σε όλο το χώρο. Επιλέξτε λεπτές κουρτίνες για να εισέρχεται περισσότερο φως μέσα στο δωμάτιο και επιλέξτε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για τους τοίχους.


Μην διαχωρίζετε τους χώρους Αν το σπίτι σας αποτελείται από πολλά μικρά δωμάτια, «βοηθήστε» το να φανεί μεγαλύτερο επιλέγοντας μια ενιαία χρωματική παλέτα για όλους τους χώρους. Αυτό το τρικ θα δημιουργήσει μια ροή στο σπίτι σας. Αν για παράδειγμα, επιλέξετε λευκό χρώμα για ένα δωμάτιο, τότε βάψτε με την ίδια ακριβώς απόχρωση τους τοίχους σε όλα τα δωμάτια που συνδέονται μεταξύ τους.


Μην αφήνετε ανεκμετάλλευτους χώρους Όταν το σπίτι σας αποτελείται από λίγα τετραγωνικά μέτρα, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε το κάθε εκατοστό σε μήκος, πλάτος αλλά και ύψος. Προσθέστε ράφια κατακόρυφα, εκμεταλλευτείτε το χώρο πάνω από το παράθυρο, προσθέστε έπιπλα με έξτρα αποθηκευτικούς χώρους.


Μην καταπολεμάτε το μικρό μέγεθος του σπιτιού σας Το πρώτο βήμα στη λύση ενός προβλήματος είναι η αποδοχή του. Αν, λοιπόν, διαθέτετε μικρό σπίτι θα πρέπει να το αποδεχτείτε και να κινηθείτε με βάση αυτό το δεδομένο στη διακόσμησή σας. Όσο πιο γρήγορα αποδεχτείτε την αλήθεια τόσο πιο γρήγορα θα μεταμορφώσετε το μικρό σας σπίτι στο σπίτι των ονείρων σας. Αποφύγετε έπιπλα και διακοσμητικά που θα κάνουν το χώρο σας να δείχνει παραφορτωμένος και προτιμήστε πιο απλή διακόσμηση. Βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για να βάλετε το καθετί που θέλετε μέσα στη διακόσμηση του χώρου σας. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να προσθέσετε μια μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι αλλά δεν υπάρχει χώρος, τοποθετήστε την στον τοίχο ή ενσωματώστε την στη βιβλιοθήκη.


Μην το παρακάνετε με τη διακόσμηση Όσες έξυπνες ιδέες και αν σκεφτείτε για να μεγαλώσει ο χώρος σας και να αποκτήσετε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους και πάλι ο χώρος σας είναι μικρός. Μην τον παραφορτώνετε γιατί όσο πιο πολλά αντικείμενα βάζετε τόσο πιο μικρός και αποπνικτικός θα δείχνει.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου