Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

4:27 μ.μ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα σας αλλά εμάς μας αρέσει να βρίσκουμε πάντα τους πιο οικονομικούς και φυσικούς τρόπους. Έτσι σήμερα θα σας δείξουμε πώς να διώξετε τις πολύ άσχημες μυρωδιές από τα ντουλάπια της κουζίνας με τον πιο εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο.

Φυσική μέθοδος για ήπιες μυρωδιές Βάλτε σε ένα μπολάκι ξίδι και τοποθετήστε το μέσα στο ντουλάπι. Μέχρι το επόμενο πρωί οι δυσάρεστες μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί. Αν η μυρωδιά του ξιδιού δεν σας αρέσει ιδιαίτερα τότε μπορείτε να προσθέσετε στο ξίδι μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου πορτοκαλιού ή μέντας.


Μια πιο δυνατή μέθοδος για πιο βαριές μυρωδιές Αν η μυρωδιά στο εσωτερικό των ντουλαπιών είναι πολύ έντονη τότε σας έχουμε μια πιο δυνατή και αποτελεσματική λύση. Ανακατέψτε 1/2 φλ. οξυζενέ και ένα ποτήρι ορυκτέλαιο (το οποίο θα βρείτε σε κατάστημα που πουλάει λιπαντικά). Περάστε με ένα πανάκι όλο το εσωτερικό των ντουλαπιών σας. Αυτό το μείγμα θα εξαφανίσει τις άσχημες μυρωδιές αλλά θα προστατέψει και το ξύλο ώστε να μην εισχωρήσουν σε αυτό εύκολα άλλες δυνατές και άσχημες μυρωδιές.


Για πάρα πολύ δυνατές μυρωδιές Αν οι μυρωδιές είναι έντονες και δεν φεύγουν με καμιά από τις παραπάνω μεθόδους τότε ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. Φορέστε γάντια και περάστε το εσωτερικό του ντουλαπιού με χλωρίνη. Αφήστε να μουλιάσει η επιφάνεια για 15 λεπτά και μετά καθαρίστε καλά με νερό και σαπουνάδα. Ρίξτε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας μέσα στη χλωρίνη (πριν την απλώσετε στα ντουλάπια) για να μην είναι τόσο έντονη η μυρωδιά της.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου