Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

10:00 π.μ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σωστό κρέμασμα των έργων τέχνης στους τοίχους σας, βρίσκονται εδώ και δεν περιέχουν καρφιά, σφυριά και όλα τα σχετικά. Με λίγα λόγια δεν καταστρέφουν τους τοίχους σας.

«Η τέχνη θα σε οδηγήσει στο σωστό κάδρο, αν την αφήσεις», λέει ο interior designer, Maxewell Ryan και συνεχίζει, «Διάλεξε ένα στιλ και το χρώμα που κολακεύει το έργο τέχνης και το γύρω χώρο». Πρόκειται για μια απλή συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσετε όλοι εσείς που είστε καινούργιοι στο χώρο της διακόσμησης και ασχολείστε με τα diy και τις κατασκευές.


Δείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να διαλέξετε το κατάλληλο κάδρο και για το πώς να μάθετε να τα κρεμάτε σαν επαγγελματίες χωρίς να έχετε απώλειες στους τοίχους σας ανοίγοντας και κλείνοντας συνεχώς τρύπες.

Διαλέγοντας κάδρο Ένας γενικός κανόνας λέει πως πρέπει να διαλέγετε ένα χοντρό κάδρο για μεγάλα έργα τέχνης και ένα λεπτό για μικρά. Παρόλο που η ποικιλία σε κάδρα είναι τεράστια, προτιμήστε κάτι σε μοντέρνο μέταλλο ή ξύλο.

Διαλέγοντας υπόστρωμα (mat) Όσο μεγαλύτερο είναι το έργο τέχνης τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι και το υπόστρωμα. Αυτό επιτρέπει στο έργο να αναπνεύει και να το προσέχουν περισσότερο. Σε ό,τι αφορά το χρώμα του υποστρώματος διαλέξτε μια πιο ανοιχτή απόχρωση από αυτή του έργου και πιο σκούρα από τον τοίχο που είναι κρεμασμένο. Οι γήινες αποχρώσεις είναι οι καλύτερες. Έτσι όταν έχετε αμφιβολία προτιμήστε λευκό ή κάτι που να είναι κοντά στο λευκό.


Μυστικά κρεμάσματος Μην κρεμάτε τα κάδρα σας πολύ ψηλά. Οι περισσότερες γκαλερί κρεμάνε τα κάδρα στο 1,5 μέτρο από το πάτωμα (αυτή είναι η απόσταση από το πάτωμα μέχρι το κέντρο του έργου τέχνης). Μπορείτε να εφαρμόσετε και εσείς την ίδια λογική.

Σε χώρους που συνήθως είστε καθιστοί, όπως είναι οι τραπεζαρίες και τα γραφεία, είναι πιο λογικό να κρεμάτε την τέχνη σας στα 1,2 μέτρα από το πάτωμα.

Όταν θέλετε να κρεμάσετε ένα κάδρο πάνω από έπιπλο, κρατήστε μια απόσταση 7-15 εκατοστά από το έπιπλο. Αυτή είναι μια απόσταση αρκετά κοντινή που επιτρέπει στο έπιπλο και το κάδρο να συνδέονται οπτικά αλλά από την άλλη αρκετά μεγάλη για να μην κάθεστε και χτυπάτε το κεφάλι σας στο κάδρο.

Αντί για κάδρο Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο οικονομικό για να κρεμάτε τα έργα τέχνης σας τότε μπορείτε να προμηθευτείτε αυτοκόλλητα ειδικά για τοίχους και να κρεμάσετε με αυτά τα έργα σας σε αυτούς. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να κάνετε και τρύπες στους τοίχους σας.

Μια άλλη εξίσου οικονομική λύση είναι να καλύψετε το έργο τέχνης με καθαρό ακρυλικό και να το στερεώσετε με τέσσερα L στον τοίχο σας. Το αποτέλεσμα είναι μίνιμαλ και σικ ταυτόχρονα. 

Πηγή: spirossoulis.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου