Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

10:05 π.μ.

Ξυπνήστε με ένα αστραφτερό... φούρνο!

Καμιά φορά η καθαριότητα θέλει το χρόνο της. Πάρτε για παράδειγμα την καθαριότητα του φούρνου σας στον οποίο αν συσσωρευτούν καμένα λίπη, βάζετε στοίχημα ότι θα χρειαστεί να περάσετε όλη την ημέρα σας τρίβοντας τα επίμονα υπολείμματα με την ελπίδα ότι θα εξαφανιστούν. Επειδή ξαναγυρίζουν όμως στον τόπο του εγκλήματος -γεγονός αναπόφευκτο αν χρησιμοποιείτε το φούρνο- εμείς σας παρουσιάζουμε έναν πανεύκολο τρόπο για να διατηρείτε τη συσκευή σας καθαρή. Ακόμα καλύτερα: αυτό το «καθαρό» θαύμα θα συμβεί ενώ εσείς κοιμάστε!

Αρχικά, γεμίστε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και βάλτε το να βράσει.


Στη συνέχεια, ρίξτε 1 φλ. αμμωνία σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Ρυθμίστε το φούρνο στους 70 βαθμούς Κελσίου και τοποθετήστε σε αυτόν την κατσαρόλα με το νερό στην κάτω σχάρα του και το σκεύος με την αμμωνία στη μεσαία. Τέλος, σβήστε τον κι αφήστε τα σκεύη μέσα στο φούρνο όλο το βράδυ.


Την επόμενη μέρα, ανοίξτε τον φούρνο και αποσύρετε τα σκεύη από αυτόν. Προσοχή! Μη βιαστείτε να ξεφορτωθείτε την αμμωνία μιας και θα τη χρησιμοποιήσετε ξανά. Έπειτα, αφαιρέστε τις σχάρες από το φούρνο και αφήστε τον ανοιχτό για 15-20 λεπτά. Ρίξτε 1 λίτρο ζεστό νερό στην αμμωνία και διαλύστε 1-2 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων σε αυτό. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι για τα πιάτα στο διάλυμα και περάστε με αυτό το φούρνο σας—δε θα πιστεύετε πόσο εύκολα θα ξεφορτωθείτε τα λίπη!


Πηγή: spirossoulis.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου