Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

10:00 π.μ.

Κι όμως, είναι πανεύκολο να φτιάξετε μόνοι σας χρωμοπαγίδες και να μειώσετε έτσι τον λογαριασμό στο σουπερμάρκετ.

Είναι από τα «εργαλεία» που χρησιμοποιούμε πλέον σε κάθε σχεδόν πλύση. Μιας και δεν έχουμε το χρόνο να διαλέγουμε τα άπλυτα ρούχα ένα-ένα για να μην κάνουμε κανένα λάθος και καταλήξουμε με άπειρα ροζ ή ξεβαμμένα ρούχα, οι χρωμοπαγίδες είναι ίσως το πιο χρήσιμο πράγμα που έχει να κάνει με το πλυντήριο.

Για να ξέρετε περί τίνος πρόκειται ακριβώς, οι χρωμοπαγίδες είναι κομμάτια ύφασμα τα οποία έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία με σκοπό να μπορούν να απορροφούν τις βαφές των υφασμάτων. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε μόνοι σας.

Για να τις φτιάξετε μόνοι σας θα χρειαστείτε παλιές λευκές πετσέτες κομμένες σε κομμάτια, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα και 1 φλ. ζεστό νερό. 

Ξεκινήστε ανακατεύοντας τη σόδα και το νερό. Βάλτε μέσα στο μείγμα τα κομμάτια πετσέτας και αφήστε τα να απορροφήσουν το μείγμα καλά. Στραγγίξτε τα καλά και αφήστε τα να στεγνώσουν. Είναι έτοιμα για χρήση. Αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε και πάλι, μπορείτε. Αρκεί να τα βουτήξετε ξανά στο μείγμα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν πριν τα βάλετε για άλλη μια φορά στο πλυντήριό σας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου