Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

10:00 π.μ.

Το σαπούνι πιάτων, είναι σίγουρα ένα προϊόν, που χρησιμοποιείς συνεχώς μέσα στην ημέρα. Ήξερες όμως, ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, ενάντια, σε ποικίλους λεκέδες;

Σε αυτό το άθρο, θα μάθεις, πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο σαπούνι, για να καθαρίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά επίμονες βρωμιές.

Λεκέδες λαδιού

Τρως τη σαλατίτσα σου, γιατί είσαι και κορίτσι της υγιεινής και κάπου στο απόγευμα, ανακαλύπτεις μια λαδιά στο πουκάμισό σου. Μην πανικοβάλεσαι! Τρίψε λίγο καθαριστικό πιάτων πάνω στο λεκέ και ξέπλυνε με νερό.

Αυτή την τεχνική, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σε ευαίσθητα είδη, που μπορούν να πλυθούν, καθώς τα συστατικά του συγκεκριμένου σαπουνιού είναι πολύ πιο μαλακά, από το απορρυπαντικό ρούχων.

Καθαρισμός πατώματος

Αν θέλεις να κάνεις τις επιφάνειες του σπιτιού σου να λάμψουν, πρόσθεσε σε ένα κουβά με χλιαρό νερό, 2 κουταλιές της σούπας palmolive, ava ή ότι έχει στο σπίτι! Απόφυγε, να χρησιμοποιήσεις αυτό το διάλυμα, σε ξύλα χωρίς βερνίκι.

Ξεθάμπωσε έπιπλα βεράντας

Ρίξε μερικές σταγόνες από το σαπούνι κουζίνας, που προτιμάς, σε ένα μπωλ με χλιαρό νερό. Τρίψε μαλακά τα έπιπλα σου με ένα πανάκι και ξέπλυνε, χρησιμοποιώντας το λάστιχο κήπου, με άφθονο δροσερό νερό.

Δώσε λάμψη σε παλιά κοσμήματα

Πόσα κοσμήματα αφήνεις στην απομόνωση, επειδή έχουν χάσει την παλιά τους αίγλη και φωτεινότητα; Ανέμειξε το καθαριστικό πιάτων, με λίγο ανθρακούχο νερό. Βύθισε τα κοσμήματα για 5 λεπτά και μετά σκούπισέ τα με ένα πανάκι. Αν κάποιος λεκές δεν έχει φύγει, πάρε μια οδοντόβουρτσα και κάνε ένα απαλό scrub.

Καθαρισμός τσατσάρας

Θέλεις να καθαρίσεις χτένες, τσατσάρες, βούρτσες, κ.λ.π; Χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική, που ακολούθησες και για τα ψάθινα έπιπλα, όπως σου ανέφερα παραπάνω. Δε θα πιστεύεις στα μάτια σου! 

Απομακρύνετε τα ενοχλητικά μυγάκια

Κάθε καλοκαίρι και φθινόπωρο, η ίδια ιστορία. Μυγάκια πετούν ανέμελα μέσα στο σπίτι, όλη την ημέρα! Πως να τα ξεφορτωθείς; Πολύ απλό! Ρίξε σε ένα μπωλάκι ξύδι και σαπούνι πιάτων, δημιούργωντας μια “ελκυστική πισίνα” για τους φτερωτούς “φίλους” μας. 

Διώξε μια για πάντα τους λεκέδες από τα χαλιά σου
Ανέμειξε σε 2 κούπες χλιαρό νερό, μια κουταλιά της σούπας σαπούνι και βύθισε, μέσα, ένα μαλακό πανάκι. Πίεσε με δύναμη πάνω στο λεκέ, μέχρι αυτός να ξεκολλήσει από το χαλί και να πάει πάνω στο πανάκι.

Επανέλαβε, όσες φορές χρειαστεί! Μόλις τελειώσεις, βύθισε ένα πανί σε νερό και πίεσε στο βρεγμένο χαλί για να το ξεπλύνεις. Τέλος, με μια στεγνή πετσετούλα, απορρόφησε ότι υγρό έχει απομείνει πάνω στο χαλί.

Ντουλάπια κουζίνας

Καλά μάντεψες! Το θαυματουργό αυτό σαπούνι, κάνει και για τα ντουλάπια και τους πάγκους της κουζίνας καθώς απομακρύνει λαδιές και κάνει τις επιφάνειες σου να μοσχομυρίζουν!

Τσιμεντένιοι τοίχοι

Αν έχεις τσιμεντένιους τοίχους στο σπίτι σου, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λεκές που δε φεύγει με τίποτα. Κάλλυψε το προβληματικό σημείο με μαγειρική σόδα και ρίξε από πάνω, ε μην τα ξαναλέμε, ξέρεις τι! Τρίψτο με πλαστική βούρτσα και άστο να μείνει έτσι για μερικές ώρες. Ξέπλυνε και επανέλαβε μέχρι να φύγει η βρωμιά.

Πηγή:www.ediva.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου