Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

3:30 μ.μ.

Τα αρωματικά λάδια απογειώνουν τις σαλάτες μας, μεταμορφώνουν τα ζυμαρικά μας, είναι εξαιρετικό σνακ με φρέσκο ψωμάκι και βέβαια μπορούν να αποτελέσουν και πολύ όμορφα δώρα. Βασιλικός, δεντρολίβανο, δυόσμος, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, λεβάντα, φασκόμηλο, λιαστές ντομάτες, πιπεριές τσίλι και εσπεριδοειδή, οι επιλογές μας είναι ανεξάντλητες! Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη, αυτό που έχει σημασία όμως είναι η ποιότητα των υλικών και κυρίως του λαδιού! Γι’αυτό επιλέγουμε το Άλτις, ένα λάδι εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλής οξύτητας με σταθερή, γεμάτη γεύση.

Διαλέγουμε ένα μπουκάλι που να κλείνει πολύ καλά και το αποστειρώνουμε. Φροντίζουμε να πλύνουμε πολύ καλά τα αρωματικά που έχουμε επιλέξει για το λάδι μας και να τα στεγνώσουμε – κατά προτίμηηση τα αφήνουμε όλη τη νύχτα σε μία πετσέτα. Σε ένα γουδί τα χτυπάμε πολύ ελαφρά για να βγάλουν τους χυμούς τουε ή τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με ένα μαχαίρι (αν επιλέξουμε π.χ. λεμόνια ή πιπεριές τσίλι) Τα βάζουμε μέσα στο μπουκάλι και φροντίζουμε να τα σκεπάσουμε τελείως με το λάδι.

Αφήνουμε το μείγμα σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος για 10 -15 μέρες ώστε να πάρει τα αρώματα το λάδι. Ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν αποκτήσει τη γεύση που επιθυμούμε απομακρύνουμε τα αρωματικά και σουρώνουμε το λάδι για να απομακρύνουμε τα κομμάτια που έχουν απομείνει. Το αρωματικό ελαιόλαδο μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό καιρό, ειδικά αν το βάλουμε στο ψυγείο. Αν αντιληφθούμε ότι σε κάποιο σημείο το αρωματικό μας έχει αρχίσει να χαλάει τότε πετάμε ολόκληρο το μείγμα όπως είναι.

Πηγή: www.livesmart.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου