Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

10:00 π.μ.

Έψαχνα πρόσφατα στο διαδίκτυο για εναλλακτικές μορφές γλυκαντικών ουσιών. Τότε το μάτι μου έπεσε πάνω σε ένα άρθρο για άλλους τρόπους χρήσης της ζάχαρης. Μα με κυνηγάει…εγώ φταίω;;

Λοιπόν…έχουμε και λέμε…

1) Επουλώνει πληγές ή κοψίματα. Βάζοντας λίγη ζάχαρη πάνω σε πληγές ή κοψίματα τα προστατεύει από περαιτέρω μόλυνση.


2) Διατηρεί το κραγιόν στα χείλη σας. Αν θέλετε να παραμείνει το κραγιόν σας για περισσότερη ώρα στα χείλη σας, βάλτε το κανονικά και από πάνω βάλτε λίγη ζάχαρη. Περιμένετε λίγο και μετά…..γλύψτε τη ζάχαρη! Η ζάχαρη απορροφά την υγρασία απ’τα χείλη σας και το κραγιόν μένει περισσότερο. (Εγώ το πιο πιθανό να έτρωγα την ζάχαρη……….με το κραγιόν και να ξαναέβαζα!!)

3) Ανακουφίζει σε καψίματα. Καήκατε από το ζεστό φαγητό ή ρόφημα; Βάλτε λίγη ζάχαρη πάνω στο σημείο ποθ καήκατε και θα νιώσετε τη διαφορά!

4) Διατηρεί τα γλυκά και το ψωμί φρέσκα για περισσότερο καιρό. Απλά τοποθετείστε μερικούς κύβους ζάχαρης στο χώρο που φυλάσσετε το ψωμί ή το κέικ σας. Θα διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό και εσείς θα μπορείτε να τα απολαύσετε με την ησυχία σας.

5) Σκοτώνει τα μικρόβια. Ερευνητές έχουν φτάσει στο συμπέρασμα πως ρίχνοντας λίγη ζάχαρη στο στρώμα του κρεβατιού, θα μας βοηθήσει να ξεφορτωθούμε τα μικρόβια. (Ναι…..ok……… δεν έχω να σχολιάσω κάτι περισσότερο!)

6) Σταματά τη μούχλα στα τυριά. Όπως και στο ψωμί έτσι και στο τυρί σας μπορείτε να βάλετε έναν κύβο ζάχαρης στο σκεύος που διατηρείται το τυρί σας και ξενοιάστε για την τυχόν μούχλα.

7) Δίνει ζωή στα φυτά σας. Παρατηρήσατε μια κάποια πτώση στα φυτά σας και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι χημικό; Ρίξτε λίγη ζάχαρη στο χώμα. Έτσι θα αποδυναμώσετε όποια σκουληκάκια εμποδίζουν το φυτό σας να ανθίσει.

8) Και για το τέλος άφησα αυτό που όλες ξέρουμε……. η ζάχαρη αποτελεί ένα τέλειο απολεπιστικό. Δημιουργήστε ένα μείγμα από λάδι και ζάχαρη και τρίψτε με αυτό το σώμα σας. Το δέρμα σας θα μεταμορφωθεί!

Πηγή: roomnews.gr 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου