Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

10:00 π.μ.

Τώρα που καλοκαίριασε και έχουμε γίνει πιο ανάλαφροι (τουλάχιστον στιλιστικά) είναι ώρα να ελαφρύνουμε λίγο περισσότερο την κουζίνα μας.

Ποιος θέλει να μπαίνει σε μια κουζίνα γεμάτη αντικείμενα και να μαγειρεύει με εκνευρισμό και νεύρα επειδή δεν μπορεί να βρει όλα αυτά που χρειάζεται ή πρέπει να μετακινήσει εκατό πράγματα για να φτάσει στο σκεύος που χρειάζεται.

Ξεκινήστε ρίχνοντας μια ματιά στην κουζίνα σας. Σίγουρα θα διαπιστώσετε πως έχετε αντικείμενα ακόμα στα κουτιά τους ενώ υπάρχουν και άλλα που δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ. Δείτε ποια είναι τα 3 αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πια και μπορείτε να ξεφορτωθείτε. Κάντε το και θα αισθανθείτε και εσείς πιο ανάλαφροι βλέποντας την κουζίνα σας καθαρή και τακτοποιημένη.















Τοστιέρα Αν είστε από τα άτομα που δεν φτιάχνουν πολύ συχνά τοστ και χρησιμοποιούν την τοστιέρα τους μόνο Σαββατοκύριακα ή κανένα απόγευμα που δεν έχουν κάτι άλλο να φάνε, μπορείτε να την ξεφορτωθείτε. Χαρίστε την σε κάποιον ή πετάξτε την (αν είναι στα τελευταία της). Εννοείται πως αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε τοστ και σε ένα τηγανάκι. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να έχετε συσκευές στην κουζίνα σας που έχουν διπλές ή και τριπλές χρήσεις. Καλύτερα, λοιπόν, να αντικαταστήσετε (αν δεν θέλετε να πετάξετε) την μικρή σας τοστιέρα (που φτιάχνει μόνο ένα τοστ) με μια τοστιέρα-γκριλιέρα όπου θα μπορείτε να την χρησιμοποιείτε για να ψήνετε και άλλα πράγματα (μανιτάρια, γλυκοπατάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια ή κρέας).















Πολλά μπολ Πείτε την αλήθεια! Πόσα μπολ έχετε; Αν η απάντηση είναι πάνω από ένα τότε διαβάστε τα παρακάτω. Περιττό να σας πούμε πως αυτά τα μικροσκοπικά μπολάκια με διάμετρο 7 εκατοστά που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης στην κουζίνα σας. Επενδύστε σε ένα καλό, μεγάλο μπολ το οποίο θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε για όλες τις μαγειρικές σας δουλειές.














Πολλά μαχαίρια Παρόλο που μπορεί να σας αρέσει να κάνετε συλλογή από μαχαίρια και να έχετε πολλά σε διάφορα μεγέθη και σχέδια, στην πραγματικότητα χρειάζεστε μόνο 2 μαχαίρια: ένα καλής ποιότητας μετρίου μεγέθους μαχαίρι του σεφ και ένα πριονωτό μαχαίρι ψωμιού (το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να κόβετε και άλλα πράγματα).

Πηγή: spirossoulis.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου