Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

1:21 μ.μ.

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι η εύκολη λύση για να ζεστάνετε το φαγητό σας, αλλά όχι για όλα τα τρόφιμα. Κάνοντας λάθος επιλογές με το φούρνο μικροκυμάτων σας μπορεί να καταλήξετε σε αναστάτωση στη κουζίνα και απελευθέρωση χημικών που είναι βλαβερά για την υγεία.

Πιπεριές

Οι πιπεριές στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να «αρπάξουν» εκτός από αυτό όμως, όταν ανοίξετε την πόρτα απελευθερώνονται χημικά που θα ενοχλήσουν τα μάτια σας και θα κάψουν το λαιμό σας.


Αβγά
Αν προσπαθήσετε να βράσετε τα αβγά σας στο φούρνο μικροκυμάτων θα καταλήξετε ή με την κουζίνα σας άνω-κάτω ή με καμένα δάχτυλα. Η απότομη ζέστη που δημιουργείται στο φούρνο μικροκυμάτων δημιουργεί πολύ ατμό στο αβγό, ο οποίος δεν έχει από πού να απελευθερωθεί.

Μητρικό γάλα
Ποτέ μην ζεστάνετε το μητρικό γάλα που έχετε φυλάξει στο ψυγείο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σύμφωνα με έρευνες, ο φούρνος μικροκυμάτων καταστρέφει κάποιες από τις πρωτεΐνες που χρειάζεται το ανοσοποιητικό του μωρού σας, ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες.

Κατεψυγμένο κρέας
Η απόψυξη του κατεψυγμένου κρέατος στο φούρνο μικροκυμάτων είναι λάθος επιλογή, και αυτό γιατί ζεσταίνονται τα πιο λεπτά άκρα, ενώ το μεσαίο κομμάτι του παραμένει παγωμένο. Ο πιο ασφαλής τρόπος να ξεπαγώσει το κρέας σας, είναι να το αφήσετε ένα βράδυ στην ψύξη, σύμφωνα με τους ειδικούς τροφίμων του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. 

Φαγητό σε πλαστικά τάπερ
Το πλαστικό περιέχει χημικά όπως το ΒΡΑ, τα οποία απελευθερώνονται με τη θερμότητα και εισχωρούν στο φαγητό σας. Σύμφωνα, με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Environmental Health Perspectives, το 95% των 450 πλαστικών προϊόντων που ερευνήθηκαν, απελευθέρωσαν αυτά τα χημικά, ακόμα κι αν σε κάποια από αυτά αναγραφόταν BPA-free. Προτιμήστε, να βάζετε το γεύμα σας σε κάποια γυάλινο σκεύος ή πιάτο και να το ζεσταίνετε από εκεί.  

Κόκκινη σάλτσα χωρίς καπάκι
Βάζοντας κόκκινη σάλτσα σε ένα πιάτο και μετά στο φούρνο μικροκυμάτων, το αποτέλεσμα θα είναι  η σάλτσα να καταλήξει στα τοιχώματα του φούρνου.


Φρούτα
Κάποια φρούτα μπορεί να αντέχουν τη θερμότητα, αλλά όχι όλα. Οι σταφίδες για παράδειγμα, θα αρχίσουν να «καπνίζουν» και τα σταφύλια θα «σκάσουν». Χρειάζεται προσοχή και γενικότερα αποφύγετε το.

Τίποτα
Αν θέσετε σε λειτουργία το φούρνο μικροκυμάτων αφήνοντας το εσωτερικό του άδειο, μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά. Λόγω του ότι δεν υπάρχει κάτι να απορροφήσει τα μικροκύματα, καταλήγει να τα απορροφά η λυχνία magnetron, αυτό που θέτει το φούρνο σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο φούρνος. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου