Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

1:37 μ.μ.

Η έλλειψη ύπνου είναι κάτι που, όλοι νιώθουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Όμως αν υποφέρετε από αϋπνία ή γενικά δεν θέλετε να κοιμάστε πολύ, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα την επόμενη μέρα, όπως να σας δημιουργήσει νευρικότητα, να αποσυντονίσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να σας αναγκάσει να φάτε παραπάνω από το κανονικό. Δείτε λοιπόν, παρακάτω τι προκαλεί η αϋπνία στο σώμα σας.
Ρυτίδες. Καμία δεν θέλει να έχει ρυτίδες στο πρόσωπό της, έτσι δεν είναι; Όμως, εάν δεν κοιμάστε καλά, μπορεί να προωθήσετε την ανάπτυξη τους. Αυτό συμβαίνει, γιατί το κουρασμένο δέρμα δεν είναι υγιές. Επίσης, ο μη ποιοτικός ύπνος προκαλεί έλλειψη ροής του αίματος, που με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση και σε ρυτίδες.
Γήρανση. Οι ρυτίδες δεν είναι το μόνο που συμβαίνει, με τη έλλειψη ύπνου. Διότι, όταν δεν κοιμάστε αρκετά, το σώμα σας παράγει κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση και στη δημιουργία μαύρων κύκλων. Επίσης, με τη πάροδο του χρόνου η κορτιζόλη, μπορεί να μειώσει το κολλαγόνο, δημιουργώντας έτσι ένα γερασμένο δέρμα.
Η διάθεσή σας είναι ο καθρέφτης της εμφάνισή σας. Αν δεν κοιμάστε αρκετά, έχετε μεγάλες πιθανότητες να μην νιώθετε χαρούμενοι και αυτό θα φανεί στο πρόσωπο σας. Ενώ, εάν το προηγούμενο βράδυ έχετε ξεκουραστεί, το πρωί θα έχετε ενέργεια και θα δείχνετε ανανεωμένοι
Φυσικά, οι γυναίκες μπορεί να είναι όμορφες ότι, μέγεθος και να έχουν, αλλά συνήθως νιώθετε άσκημα όταν βάζετε μερικά κιλά παραπάνω. Εκτός όμως από το φαγητό, η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση σωματικού βάρους. Αυτό συμβαίνει γιατί αποσυντονίζεται η ισορροπία των ορμονών, και οδηγείστε σε υπερκατανάλωση τροφής.
Πηγή: http://www.jenny.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου