Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

4:51 μ.μ.

Οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων πέρασαν αλλά αν δεν έφυγες έχεις ακόμη μία ευκαιρία στο ενδιάμεσο ή και την Πρωτοχρονιά. Αν είσαι από εκείνους που πήραν τη μεγάλη απόφαση και θα την κάνουν την εκδρομούλα, δες τι να κάνεις για να γλιτώσεις τα απρόοπτα.
Με τις οικονομικές δυσκολίες ολοένα και πιο βαριές, οι εξορμήσεις γίνονται ολοένα και πιο σπάνιες. Ωστόσο, αν κάποιος είναι να φύγει από το σπίτι του στην πόλη, τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία. Στο κάτω κάτω, όλο και κάποιον συγγενή ή φίλο έχεις με σπίτι στην εξοχή. Άσε που οι παππούδες περιμένουν, όπως πάντα, πως και πως.
Όμως, είτε πρόκειται για ένα Σαββατοκύριακο ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ένα ταξίδι χρειάζεται σωστή οργάνωση. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να απολαύσεις καλύτερα την απόδραση που σχεδιάζεις και για να είσαι πιο ήρεμη.
1. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις τι καιρό θα βρεις εκεί που πηγαίνεις, για να πάρεις μαζί τα ανάλογα ρούχα.
2. Φρόντισε να έχεις μαζί σου μια μικρή τσάντα με τα πράγματα που θεωρείς απολύτως απαραίτητα και μην παραλείψεις να βάλεις ετικέτες στις βαλίτσες με τα στοιχεία σου. Ειδικά τις γιορτινές ημέρες καταγράφονται τις περισσότερες απώλειες αποσκευών στα αεροδρόμια!
3. Αν ταξιδεύεις με τα παιδιά, φρόντισε να πάρεις μαζί ένα αγαπημένο τους παιχνίδι για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους και να κουραστούν λιγότερο.

4. Προτού αρχίσεις να φτιάχνεις τις βαλίτσες, αποφάσισε ποιές θα πάρεις μαζί. Οι πιο βολικές είναι οι μαλακές βαλίτσες ή οι τσάντες με πολλά τσεπάκια που σου επιτρέπουν να ξέρεις πού βρίσκεται το καθετί.

5. Για να αποφασίσεις ακριβώς τι ρούχα θα πάρεις μαζί σου, πρέπει να ξέρεις τι περίπου θα κάνεις στον προορισμό σου. Θα έχεις επαγγελματικές συναντήσεις; Θα είσαι καλεσμένη κάπου επίσημα; Ή απλά πηγαίνεις σε ένα ταξίδι αναψυχής; Η ιδανική λύση είναι πάρεις ρούχα που σου επιτρέπουν έξυπνους συνδυασμούς. Προτίμησε τα κλασικά χρώματα όπως μαύρο και λευκό με μερικές χρωματιστές πινελιές για να αλλάξεις ύφος όταν το θελήσεις. Τα αξεσουάρ, όπως οι ζώνες και τα κοσμήματα, παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς είναι εκείνα που μεταμορφώνουν την εμφάνισή σου. Για να καταλήξεις στην τελική απόφαση, άπλωσε στο κρεβάτι τα ρούχα που νομίζεις ότι θα χρειαστείς και μετά αφαίρεσε τα μισά.

6. Όταν έχεις αποφασίσει, μπορείς να αρχίσεις να φτιάχνεις τη βαλίτσα. Για να φτάσουν τα ρούχα σε καλή κατάσταση στον προορισμό, το σημαντικό είναι να τα τοποθετήσεις σωστά μέσα στη βαλίτσα:

α. Ξεκίνησε με τα πιο μακριά ρούχα, όπως παντελόνια ή μακριά φορέματα, και δίπλωσέ τα προσεκτικά, πριν τα τοποθετήσεις στη βαλίτσα.
β. Μετά βάλε από πάνω τα πουκάμισα και τις μπλούζες διπλωμένα ωραία.
γ. Στην πιο πάνω στρώση, βάλε τα σακάκια και στο πλάι τα παπούτσια - αφού τα τυλίξεις σε σακούλες για να μη λερωθούν τα ρούχα σου.
δ. Στα τσεπάκια της βαλίτσας θα βάλεις τα εσώρουχα και τα υπόλοιπα μικρά αντικείμενα.

7. Αν ταξιδεύεις με άλλο μέσο εκτός από το αυτοκίνητό σου, φρόντισε αφού προμηθευτείς τα εισιτήρια να τα τοποθετήσεις σε ασφαλές μέρος, για να μην τα ξεχάσεις σπίτι ή για να μην τα πετάξεις κατά λάθος στα σκουπίδια (έχει συμβεί και αυτό!).
8. Μην φύγεις για πουθενά χωρίς την φωτογραφική μηχανή και την κάμερά σου. Όπου και αν πας, σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα θελήσεις να κρατήσεις ακόμη πιο ζωντανές στη μνήμη σου.
9. Πριν ξεκινήσεις για τη γιορτινή απόδραση, σιγουρέψου ότι έχεις μαζί το δίπλωμα, την ταυτότητα ή το διαβατήριο!
10. Για να νιώσεις πιο άνετα στον προορισμό σου, πάρε μαζί το αγαπημένο σου άρωμα, ένα αρωματικό κερί ή το αγαπημένο σου βιβλίο. Σε περίπτωση που φεύγεις χωρίς την οικογένειά σου, πάρε και μια φωτογραφία των αγαπημένων σου μαζί, για θα σου κρατήσει συντροφιά όσο λείπεις μακριά.
11. Και τέλος, επειδή μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι αλλά οι γιορτές είναι γιορτές, αν πηγαίνεις κάπου όπου θα φιλοξενηθείς, καλό είναι να μη φτάσεις με άδεια χέρια. Ένα δώρο, όσο μικρό και αν είναι, μετράει διπλά αυτή την περίοδο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου