Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

11:46 π.μ.

Την περίοδο των Χριστουγέννων είναι υπέροχο να περνάς απο σπίτια και να βλέπεις μαγευτικά και παραμυθένια δέντρα στο παράθυρο του σαλονιού,με στρώσεις απο φωτάκια, γιρλάντες και στολίδια. Στολίστε και εσείς με πρωτότυπο τρόπο το δικό σας δέντρο με το να αξιοποιώντας την φαντασία σας. Δώστε του την πρώτη θέση και αφήστε να δημιουργήσει το γιορτινό ύφος στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Για να να αναδείξετε τα αγαπημένα σας στολίδια, κρεμάστε τα σε περίοπτη θέση. Έπειτα κρεμάστε τα μεγάλα στολίδια, χωρίζοντας τα σε όμοια απόσταση μεταξύ τους. Συμπληρώστε τα κενά μεταξύ τους μα τα μεσαία ή μικρότερα στολίδια. Κρεμάστε κάποια στολίδια κοντά στον κορμό του δέντρου,ώστε να δώσετε βάθος και ενδιαφέρον.

Επιλέξτε το "θέμα" του δέντρου.


Μην παραμορφώνετε τα δέντρα σας με ότι στoλίδια έχετε μαζέψει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αποφασίστε φέτος να δώσετε ΄ένα συγκεκριμένο "θέμα" στο δέντρο σας. Μην το στολίσετε με μπάλες, πεταλούδες, γιρλάντες, κουκουνάρια, φύλλα, κουκλάκια και ότι άλλο είναι κρυμένο στην αποθήκη. Θυμηθείτε πως ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει στυλ,όταν το στολίζετε μ'ενα θέμα π.χ μπάλες ή κουκουνάρια.Διαλέξτε απο την κουτα με τα στολίδια σας, όλες τις μπάλλες που διαθέτετε,μεσαίες ή μεγάλες.Βλέπετε συγχρόνως,το χρωματισμό τους. Αποφασίστε αν θα το στολίσετε με πολύχρωμες μπάλες ή θα χρησιμοποιήστε ένα και μοναδικό χρώμα.

Πρώτα τα στολίδια ή τα φωτάκια;



Το πρώτο βήμα είναι να κρεμάσετε τα φωτάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Περάστε τα φωτάκια από μέσα προς τα έξω και δώστε ένα πιο δυναμικό φωτισμό. Αρχίστε από την βάση του δέντρου και σιγά-σιγά ξετυλίξτε προς τα πάνω το καλώδιο σε κάθε μεγάλο κλαδί από τον κορμό προς την άκρη και πίσω.....


Μικρές ή μεγάλες μπάλες;



Οι μεγάλες μπάλες κάνουν εντύπωση. Τα στολίδια μπορεί να στοιχίσουν λίγο παραπάνω, αλλά σκεφτείτε ότι δεν θα χρειαστείτε πολλά και το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.


Προσθέστε γιρλάντες...



Δεν υπάρχουν κανόνες για το πως θα τοποθετήσετε τις γιρλάντες στο δέντρο. Για ν'αποφύγετε το συνωστισμό σ'ενα σημείο, αρχίστε από την κορυφή του δέντρου και σιγά-σιγά αυξήστε την ποσότητα της γιρλάντας καθώς κατεβαίνετε στα κλαδιά. Χρησιμοποιήστε ποικιλία από γιρλάντες, απλές έως και φανταχτερές. Οι γιρλάντες από μικρές χάντρες δείχνουν καλύτερα όταν κρέμονται από τα κλαδιά. Οι γιρλάντες από χοντρό χαρτί, οι κορδέλες ή κλασικές, δείχνουν καλύτερα τυλιγμένες χαλαρά γύρω από το δέντρο.


Στολίστε με ένα συγκεκριμένο χρώμα...



Αγαπάτε μόνο ένα χρώμα; Στολίστε το δέντρο σας μόνο μ'αυτό. Δέντρα ενός χρώματος προσδίδουν μαγεία με την μορφή τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου