Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

2:02 μ.μ.
Η αίσθηση ενός πεντακάθαρου σπιτιού είναι ανεκτίμητη. Το να διατηρηθεί ένα σπίτι καθαρό θέλει προσπάθεια και απαιτεί σκληρή δουλειά. Δεν χρειάζεται όμως να εξαντλείστε κάθε φορά για να έχετε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί εσάς και την οικογένειά σας. Οργάνωση, σωστός προγραμματισμός, λίγη βοήθεια, αποφασιστικότητα και θέληση θα σας βοηθήσουν να έχετε σπίτι καθαρό σε μια μέρα. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς πρέπει να κάνετε!
  • Βάλτε μουσική:


Επιλέξτε αγαπημένα ρυθμικά τραγούδια να παίζουν όσο θα καθαρίζετε το σπίτι. Η μουσική δίνει απίστευτη ενέργεια και αυξάνει την αποδοτικότητα. Ανεβάστε την ένταση του ήχου και χτυπηθείτε στους ρυθμούς της. Η επιχείρηση καθαριότητα δεν διαφέρει και πολύ από την προπόνηση στο γυμναστήριο. Έτσι κρατιέστε σε φόρμα χωρίς όμως να πληρώνετε συνδρομές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι ικανές να κάψουν περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο στα πάρκα.
  • Ζητήστε βοήθεια:



Ζητήστε τη βοήθεια μιας φίλης ή της καλής και πάντα πρόθυμης μαμάς. Νιώθοντας ένα δεύτερο χέρι ως σύμμαχο στην καθαριότητα του σπιτιού, τουλάχιστον είστε πιο χαλαρές. Οι δουλειές μοιράζονται και ο χρόνος που θα χρειαζόταν για να τελειώσετε θα μειωθεί στο μισό. Δώστε τις οδηγίες σας και καμαρώστε για το πόσο τυχερές είστε που έχετε τέτοια υποστήριξη στην επείγουσα και δύσκολη αυτή στιγμή.
  • Επικεντρωθείτε σε ένα δωμάτιο τη φορά:


Είναι πιο βολικό να ασχολείστε με ένα δωμάτιο τη φορά από το να καθαρίζετε όλο το σπίτι μαζί. Ξεκινήστε όσο είστε ξεκούραστη με τα πιο απαιτητικά στο καθάρισμα δωμάτια, όπως το μπάνιο και την κουζίνα. Συνεχίστε με το σαλόνι και τα παιδικά δωμάτια που επίσης χρησιμοποιούνται πολύ και λερώνουν. Αφού ξεμπερδέψετε με τα δύσκολα, προχωρήστε στην κρεβατοκάμαρα ή άλλους χώρους.
  • Ξυπνήστε νωρίς:


Εννοείται ότι θα βάλετε το ξυπνητήρι για να σηκωθείτε νωρίς. Στρωθείτε στη δουλειά για να μη σας πάρει η νύχτα. Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψετε με τις υποχρεώσεις σας, τόσο πιο πολύ χρόνο θα έχετε στη συνέχεια για να καμαρώσετε το καθαρό σπιτάκι. Ο επιπλέον χρόνος που θα εξασφαλίσετε με το πρωινό ξύπνημα θα σας δώσει το πλεονέκτημα να ολοκληρώσετε με ηρεμία και ενέργεια το στόχο σας. Απαλλαγμένες από το άγχος ότι δεν θα προλάβετε, θα καταφέρετε τελικά να απολαύσετε τις δουλειές του σπιτιού.
  • Έχετε έτοιμα όσα θα χρειαστείτε:


Σκεφτείτε τι πράγματα θα χρειαστείτε και φροντίστε να υπάρχουν στο σπίτι την ημέρα που θα κάνετε την καθαριότητα. Καθαριστικά, σφουγγαρίστρα, σκούπα, πανάκια, ξεσκονιστήρι καλό είναι να βρίσκονται σε συγκεκριμένο χώρο για να μην τα ψάχνετε κάθε φορά και χάνετε το χρόνο σας άσκοπα. Αποφεύγετε έτσι τα απρόοπτα της τελευταίας στιγμής που θα σας εκνευρίσουν, θα σας χαλάσουν τη διάθεση και θα μειώσουν το κίνητρό σας να καταπιαστείτε τελικά με τις δουλειές του σπιτιού.
  • Φτιάξτε πλάνο:

Φτιάξτε από το προηγούμενο βράδυ ένα πλάνο με τι χρειάζεται περισσότερο καθάρισμα. Κάτι που ξεχάσατε ή δεν προλάβατε να κάνετε την προηγούμενη φορά γράψτε τα σε μια σύντομη λίστα και καταστρώστε τη στρατηγική σας. Με τον σωστό προγραμματισμό θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο λιγότερο χρόνο.
  • Να αναθέτετε καθήκοντα:



Να αναθέτετε καθήκοντα σε όσους ζουν μαζί σας, ώστε να μην φτάνει το σπίτι σε απελπιστική κατάσταση. Ακόμη και τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους μπορούν να αναλάβουν κάποιες δουλειές, όπως το συμμάζεμα των παιχνιδιών, το πότισμα ή το πλύσιμο των πιάτων. Αυτό δεν είναι χρήσιμο μόνο για εσάς, αλλά και για την ανάπτυξη της δικής τους αίσθησης ανεξαρτησίας. Με τον καταμερισμό των εργασιών δεν θα καταντήσει το σπίτι βομβαρδισμένο τοπίο και δεν θα υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ των μελών μιας οικογένειας.
  • Πιέστε τον εαυτό σας:

Πιέστε τον εαυτό σας. Μπορείτε να τα καταφέρετε. Η πίστη στις δυνατότητές σας κάνει θαύματα και αυξάνει τις αντοχές. Γενικά πάντως προσπαθήστε να μοιράζετε τις ανάγκες του σπιτιού ανάμεσα στις μέρες της εβδομάδας, ώστε να κουράζεστε λιγότερο χωρίς να σπαταλάτε μια ολόκληρη μέρα συμμαζεύοντας. Μπορείτε για παράδειγμα το σιδέρωμα, την περιποίηση των φυτών και της βεράντας ή άλλες δευτερεύουσες δουλειές να τις προγραμματίσετε για μια άλλη μέρα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου