Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

2:57 μ.μ.

Συνταγή:
2 μεγάλες πατάτες
100 γραμμ βούτυρο
100 γραμμ τυρί παρμεζάνα
Φυτικό έλαιο
60 μλ κρέμα γάλακτος
60 γραμμ τριμμένο τυρί
Αλάτι
Σκόρδο σε σκόνη


1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
2. Τρίψτε καλά τις πατάτες


3. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, τεμαχίστε ως εξής (φωτογραφία παραπάνω) τις πατάτες προσεχτικά, σταματώντας πριν φτάσετε στο κάτω μέρος τους.


4. Κόψτε σε φέτες το βούτυρο και την παρμεζάνα.

5. Στη συνέχεια, ανοίξτε τις ρωγμές στις πατάτες και σπρώξτε την παρμεζάνα και το βούτυρο αντίστοιχα στο εσωτερικό τους. (Μην βάλετε και τα δύο υλικά μαζί)

Συμβουλή: Θα σας βοήθαγε πολύ να βάζατε για λίγο το βούτυρο στην κατάψυξη πριν την κοπή του.

6. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα λαδωμένο ταψί και ρίξτε λίγο λάδι πάνω από τις πατάτες.

7. Βάλτε σκόρδο και γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού.



8. Ψήστε τις πατάτες για περίπου 60 λεπτά.


9. Μετά από περίπου 45 λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο. Ρίξτε πάνω από τις πατάτες την κρέμα, και ύστερα καλύψτε την κορυφή με τριμμένο τυρί. Ότι τυρί σας αρέσει.

10. Βάλτε το ταψί πίσω στο φούρνο για τα τελευταία 15 λεπτά.

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου