Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

12:20 μ.μ.

Από τότε που μετακομίσαμε στην Αθήνα εγώ και ο άντρας μου, αρχίσαμε να παραγγέλνουμε τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα από τοπικά μαγαζιά. Υπάρχουν τόσα ελκυστικά εστιατόρια εδώ κοντά που απλά πεθαίνουμε να δοκιμάσουμε την κουζίνα τους, αλλά κάθε φορά που φτάνουμε σπίτι μετά την δουλειά, είμαστε πολύ κουρασμένοι για να βγούμε έξω για φαγητό.
Αλλά όσο βολικό και αν είναι το delivery, δεν μπορώ με τίποτα να περιμένω κάθε φορά 30 με 40 λεπτά για να έρθει! Πρόσφατα είχα μια λαχτάρα για βόειο κρέας και μπρόκολο, και αποφάσισα να δοκιμάσω την συνταγή της Καρίαν, που φαινόταν αρκετά εύκολη αλλά και γρήγορη.



Και ναι, ήταν πραγματικά, μια από τις πιο γρήγορες αλλά και νόστιμες συνταγές που είχα δοκιμάσει ποτέ! Είναι ιδανική για όταν κάποιος εργάζεται 8 ώρες την ημέρα, καθώς αυτή η συνταγή είναι έτοιμη σε μόνο 15 λεπτά, και αυτός ο χρόνος περιλαμβάνει και τον χρόνο προετοιμασίας! Αλλά μην ξεγελιέστε από τα λόγια μου για το πόσο εύκολη είναι, γιατί είναι εξίσου γευστική και νόστιμη, και πολύ καλύτερη από κάθε ντελίβερι.



  • Χρόνος προετοιμασίας: 5 Λεπτά
  • Ώρα μαγειρέματος: 10 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά
  • Μερίδες: 4
Συστατικά:

2/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας μειωμένου νατρίου
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κρασί ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη, συσκευασμένη
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερής σάλτσας τσίλι, ή περισσότερο άμα σας αρέσουν τα καυτερά.
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (πιπερόριζα)
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι.
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Μισό κιλό μπριζόλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 Μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια

Οδηγίες:

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τη σάλτσα σόγιας, το ζωμό κοτόπουλου, το μέλι, ξύδι, καφέ ζάχαρη, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, το άμυλο καλαμποκιού, τη σάλτσα τσίλι, το τζίντζερ, το κόκκινο πιπέρι, καθώς και 1/4 φλιτζάνι νερό. Αφήστε το στην άκρη.
Ζεσταίνουμε τώρα το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε την μπριζόλα και τηγανίστε την, γυρίζοντας την λίγες φορές, μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 με 4 λεπτά. Βάλτε μέσα το μείγμα της σάλτσα σόγιας καθώς και το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν και να πήξει ελαφρά η σάλτσα, περίπου 3 με 4 λεπτά. 

Σερβίρετε αμέσως.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου