Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

3:00 μ.μ.

Δεν είμαι τέρας καθαριότητας και σίγουρα μια στο τόσο μπορεί να κάνω ότι μπορώ για να αποφύγω ή να καθυστερήσω τις δουλειές του σπιτιού, αλλά οι αλλεργίες αυτήν την εποχή αυξάνονται γι’ αυτό θα κάνω πραγματικά ότι χρειαστεί για να αποφευχθούν οι χρόνιοι πονοκέφαλοι, η φαγούρα, και φυσικά ο πυρετός. Αυτές οι παρενέργειες οφείλονται φυσικά σε ένα και μόνο πράγμα: τη σκόνη.

Δείτε παρακάτω τι μπορούμε όλοι να κάνουμε για να διώξουμε τι σκόνη, με την λιγότερο δυνατή δουλειά…

  1. Κρατήστε τα μικρόβια έξω: Βάλτε ένα καλής ποιότητας χαλάκι έξω από την είσοδο σας, και φυσικά να σκουπίζετε τα παπούτσια σας προσεχτικά και μακριά από την πόρτα. Σκεφτείτε επίσης να βάλετε και τον κανόνα «Απαγορεύονται τα παπούτσια μέσα στο σπίτι». Επίσης κρατήστε τα παράθυρα σας κλειστά αφού αεριστεί το σπίτι, για να μπλοκάρετε την σκόνη που μπαίνει μέσα στο σπίτι σας από τον αέρα.
  2. Αποφύγετε την ακαταστασία: Όσα λιγότερα ρούχα και μπιχλιμπίδια έχετε πεταμένα από εδώ και από εκεί, τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειάζεστε για να καθαρίσετε το σπίτι σας από την σκόνη.
  3. Ελαττώστε της τρίχες κάτω: Τα κατοικίδια είναι ο πιο προφανής ένοχος εδώ, και φυσικά, το βούρτσισμα του γούνινου φίλου μας μειώνει τις περιπλανώμενες τρίχες. Αλλά, τα υφάσματα και τα χαρτιά αποσυντίθενται, και παράγουν και αυτά με την σειρά τους, μια ξεχωριστή μορφή σκόνης. Το τακτικό συμμάζεμα, αλλά και η ανακύκλωση παλαιών περιοδικών θα βοηθήσει κατά πολύ την κατάσταση του σπιτιού σας.
  4. Συντήρηση / Αναβάθμιση στα φίλτρα του αέρα: Προλάβετε την σκόνη πριν καν ακουμπήσει το έδαφος, με το σωστό φίλτρο στο σύστημα ψύξης / θέρμανσης σας.
  5. Μείωση της υγρασίας: Η σκόνη έχει μια εμμονή με την υγρασία, όποτε να χρησιμοποιείτε έναν ξηραντήρα, ή να χρησιμοποιείτε τον απορροφητήρα σας κάθε φορά που μαγειρεύετε.  
  6. Χρησιμοποιείτε πανάκια για την σκόνη: Καλύψτε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, μπλέντερ, η οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχει την κακή συνήθεια να τραβάει την σκόνη. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου