Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

11:56 π.μ.

Ο καθένας από εμάς χρειάζεται ένα πρωινό που να είναι σε γενικές γραμμές, διασκεδαστικό, πολύχρωμο αλλά και νόστιμο.. ένα πρωινό που θα μας ωθήσει να πετάξουμε το ίδιο κουτί βαρετών δημητριακών που τρώμε κάθε μέρα! 


Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή και δεν θα θέλετε να φάτε ποτέ ξανά κρύα δημητριακά για πρωινό! 
(Αν έχετε περιορισμένο χρόνο το πρωί, οι τηγανίτες αυτές μπορούν πολύ εύκολα να διατηρηθούν στο ψυγείο, έτσι ώστε να τις ζεστάνετε όποτε θέλετε εσείς!)


Μερίδες: 15
Χρόνος προετοιμασίας: 10
Χρόνος μαγειρέματος: 4
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Συστατικά:

Μισή κούπα αλεύρι 
2 κουταλάκια της σούπας μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Μισή κούπα λευκό ή κίτρινο μίγμα κέιν
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
Μισή κούπα γάλα
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιώμενο
3-4 κουταλιές της σούπας sprinkles

Κρέμα:

3/4 της κούπας κρέμα σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας άχνη

Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάστε την σαντιγί σε ένα μέτριο μπολ. Χτυπήστε μαζί την σαντιγί με την άχνη μέχρι να πήξει εντελώς και στην συνέχεια τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιηθεί.
  2. Προθερμάνετε ένα τηγάνι στους 180ο C και ρίξτε λίγο φυτικό έλαιο από πάνω.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα ξηρά συστατικά για τις τηγανίτες, χωρίς να τοποθετήσετε μέσα τα sprinkles. Σε ένα μέτριο μπολ, συνδυάστε τα υγρά συστατικά.
  4. Στην συνέχεια, ρίξτε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα ξηρά συστατικά σιγά-σιγά, και ανακατέψτε πολύ καλά. Μετά από ένα λεπτό, τοποθετήστε μέσα τα sprinkles.
  5. Χρησιμοποιώντας μια μεζούρα, τοποθετήστε μία μία της τηγανίτες στο τηγάνι. Αφήστε την μια πλευρά για 3 λεπτά ή μέχρι το πάνω μέρος να βγάλει φυσαλίδες και το κάτω να ροδίσει. Αναποδογυρίστε την και αφήστε την για επιπλέον 1 λεπτό.
  6. Σερβίρετε τις τηγανίτες και ρίξτε από πάνω την κρέμα σαντιγί καθώς και παραπάνω sprinkles άμα χρειαστεί.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου