Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

11:00 π.μ.
Η γρήγορη ανταπόκριση αλλά και η σωστή προσέγγιση κατά των λεκέδων μπορούν να κάνουν θαύματα, καθώς έχουν την δυνατότητα όταν συνδυάζονται, να μας εξοικονομούν χρόνο αλλά και χρήματα. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για αυτούς τους συνηθισμένους αλλά και επίμονους "επισκέπτες".

Λεκέδες από καφέ ή τσάι.

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, συνδυάστε 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι και 1 φλιτζάνι νερό. Ψεκάστε το λεκέ και στη συνέχεια στεγνώστε το, με ένα υγρό πανάκι. Ύστερα, πάνω στον λεκέ ρίξτε αραιωμένη αμμωνία (1 κουταλιά της σούπας καθαρή αμμωνία σε 1 φλιτζάνι νερό). Στεγνώστε το με ένα καθαρό, υγρό πανάκι και στη συνέχεια με ένα στεγνό.

Λεκέδες που κολλάνε (Τσίχλες, κερί)

Βάλτε ένα παγάκι πάνω στο λεκέ μέχρι να σκληρύνει, και στην συνέχεια ξύστε το απαλά με μια χτένα ή ένα μαχαίρι βουτύρου. Ύστερα βουτήξτε το λεκέ σε ένα μικρό μπολάκι με σαπούνι πιάτων για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα και ξεπλύνετε το με ένα καθαρό, υγρό πανί.

Λεκέδες από πίτσα ή σάλτσα σαλάτας


Πασπαλίζουμε καλαμποκάλευρο ή ταλκ επί τόπου μέχρι να απορροφηθεί από το λεκέ και το καθαρίζουμε με ένα στεγνό πανί.

Λεκέδες από λευκό κρασί


Βρέξτε το λεκέ με νερό και λίγο σαπούνι πιάτων. Ξεπλύνετε το με ένα καθαρό, υγρό πανάκι.

Λεκέδες από κόκκινο κρασί


Περάστε μαλακά τον λεκέ, με ένα υγρό πανάκι (Προσοχή, μην το τρίψετε!) και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ύφασμα για να απλώσετε από πάνω λευκό κρασί (ναι, σωστά ακούσατε) και στεγνώστε το για ακόμη μια φορά. Ψεκάστε στη συνέχεια μαγειρική σόδα, αφήστε να καθίσει για 20 λεπτά και αφαιρέστε το με ένα νέο ύφασμα.

Λεκέδες από αλκοόλ (βότκα, τζιν)


Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι με 2/3 του φλιτζανιού οινόπνευμα. Χρησιμοποιώνας ένα στεγνό πανί, τρίψτε το διάλυμα, πάνω στον λεκέ.

Λεκέδες από μελάνι


Βουτήξτε μια οδοντόβουρτσα σε καθαρό οινόπνευμα, τινάξτε την για να φύγει η υπερβολική δόση, και στην συνέχεια βουρτσίστε απαλά το σημείο με τον λεκέ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου