Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

5:22 μ.μ.

Η τάξη είναι κάτι που ή έχεις ή δεν έχει και αφορά σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Ωστόσο, ακόμη και στις “ανίατες” των περιπτώσεων χωρά μια μικρή βελτίωση. Ιδού οι τρόποι…

Λίγο λίγο κάθε μέρα
Μην αφήνεις τα πάντα για μια μέρα της εβδομάδας γιατί αφενός θα πελαγώσεις και θα χάσεις χρόνο από την ξεκούραση σου, αφετέρου όλες τις υπόλοιπες μέρες τα νεύρα σου θα είναι κρόσσια από την ακαταστασία. 15 λεπτά το πρωί και άλλα τόσα το βράδυ συνήθως αρκούν - για τα χοντρά τουλάχιστον.

Ξεφορτώσου τα περιττά
Από εφημερίδες μέχρι παιχνίδια, μπουκαλάκια και άλλα σχετικά, όσο περισσότερα άχρηστα πράγματα έχεις να περιφέρονται στο σπίτι, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το φέρεις βόλτα.

Μην υποτιμάς τις τουαλέτες
Για να μην αγανακτήσεις μια μέρα και αρχίσεις τα...γαλλικά, ακολούθησε πιστά το καθημερινό σουλούπωμα ειδικά στο μπάνιο. Για παράδειγμα, να βγάζεις κάθε μέρα τις σακούλες των σκουπιδιών έξω.

Ζήτα βοήθεια
Αν ζεις μόνη σου, βρες τα μόνη σου, αν όμως έχεις συγκάτοικο, άντρα, ή παιδί - σε ηλικία που να καταλαβαίνει τι του λες (!) - οφείλεις να μην τα κάνεις όλα μόνη σου. Μοίρασε τις δουλειές και βάλε τον καθένα να κάνει από κάτι. (πχ, ένας βγάζει τα πιάτα από το πλυντήριο, άλλος τα σκουπίδια κλπ).

Η σημασία του προγράμματος
Ο μόνος λόγος που βγάζεις πρόγραμμα είναι για να το τηρήσεις, αλλιώς φυσικά δεν έχει κανένα απολύτων νόημα. Γράψε σε ένα χαρτί τι θα κάνεις κάθε μέρα και τήρησε το.. Βασική αρχή.

Το κόλπο των πιάτων
Αν δεν έχεις πλυντήριο πιάτων φρόντισε να πλένεις το καθετί αμέσως μόλις το χρησιμοποιήσεις, ζητώντας μάλιστα από τον κάθε συγκάτοικο σου να κάνει το ίδιο με τα δικά του.Αν έχεις πλυντήριο, κάνε το ίδιο. Ξέπλυνε τα πιάτα και φόρτωσε τον κάδο αμέσως μόλις σηκωθείς από το τραπέζι. Φρόντισε ο νεροχύτης σου να είναι πάντα άδειος και μόνο όφελος θα έχεις από αυτό...

Προσοχή στα ρούχα
Όσον αφορά το πλυντήριο ρούχων, εκεί η συμβουλή μου είναι απλή. Μην αφήνεις όλες τις πλύσεις για το σαββατοκύριακο γιατί θα πνιγείς τόσο στον κάδο με τα άπλυτα, όσο και σε αυτόν με το σίδερο...

Το κάθε πράγμα στη θέση του
Τελευταία αλλά και πιο βασική συμβουλή είναι να φροντίσεις να δώσεις στο καθετί τη θέση του και να σιγουρέψεις ότι τη γνωρίζουν και όλοι όσοι ζουν μαζί σου. "ότι βγαίνει από κάπου ξαναμπαίνει στη θέση του και μόνο στη θέση του"


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου