Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

5:30 μ.μ.
Φτιάξτε λαχταριστά και αφράτα muffins από μήλα.
Το μήλο δένει υπέροχα με την κανέλα και προσφέρει ένα όμορφο άρωμα.







Τι θα χρειαστείτε:
  • Δύο μήλα μεσαίου μεγέθους
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη, συν 4 κουτ. γλ. για το πασπάλισμα
  • 125 ml μέλι
  • 30 γρ. γιαούρτι ανακατεμένο με 30 ml γάλα
  • 125 ml καλαμποκέλαιο
  • 2 αυγά
  • 75 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • Χαρτάκια για muffins
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ένα από τα δυο κουταλάκια του γλυκού κανέλας.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με τη βοήθεια ενός αυγογδάρτη, τα αυγά, την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο.
  3. Ψιλοκόβετε τα μήλα σε μικρά κυβάκια
  4. Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα, παίρνετε τη μισή ποσότητα από αυτά και τα τοποθετείτε στο μπολ με το αλεύρι. Την υπόλοιπη ποσότητα (την άλλη μισή) την βάζετε σε ένα μικρό μπολάκι.
  5. Μόλις έχετε τοποθετήσει την υπόλοιπη ποσότητα αμυγδάλων στο μπολ τα ανακατεύετε με δεύτερο κουταλάκι κανέλας, μετά προσθέτετε τα τέσσερα κουταλάκια της καστανής ζάχαρης. Το μείγμα αυτό θα σας χρησιμεύσει στο πασπάλισμα των muffins.
  6. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετείτε τα χαρτάκια μέσα στο ειδικό ταψάκι για muffins.
  7. Παίρνετε το μπώλ με τα υγρά υλικά και αδειάζετε το μείγμα μέσα στο μώλ με τα στερεά υλικά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μήλα και τα ανακατεύετε με τον αυγογδάρτη.
  8. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε τις θήκες και μετά τις πασπαλίζετε από πάνω με το μείγμα που έχετε φτιάξει.
  9. Τα ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  10. Μόλις ψηθούν τα αφήνετε στο ταψάκι για 5 λεπτά ώστε να σταθούν
Καλή επιτυχία!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου