Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

11:07 π.μ.
Φτιάξτε το πιο λαχταριστό τσουρέκι σοκολάτας γρήγορα και εύκολα.Δοκιμάστε τη συνταγή και καλή επιτυχία!














ΥΛΙΚΑ

Για το τσουρέκι:
1 κύβο (40 γραμμ.) νωπή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1/4 φλ. χλιαρό νερό
2/3 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φρ. χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλ. φυτικό μαγειρικό λίπος
1 κ.γλ. μαχλέπι
1/2 κ.γλ. μαστίχα
4 1/2 φλ. αλεύρι 70% για τσουρέκι

Για την γέμιση:
Τριμμένη σοκολάτα
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Θρυμματίζουμε την νωπή μαγιά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε για λίγα λεπτά.
  •  Λιώνουμε το φυτικό μαγειρικό λίπος και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  • Βάζουμε στο  μίξερ την ζάχαρη, το φυτικό μαγειρικό λίπος, τον χυμό, το μαχλέπι, την μαστίχα και την  μαγιά. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά όσο πιο δυνατά μπορούμε. Η ζύμη πρέπει γίνει αφράτη . Την βάζουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε καλά, την αφήνουμε να σταθεί και να τριπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα και 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Την ξεφουσκώνουμε. Την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο 40x15 και πασπαλίζουμε την γέμιση. Την κάνουμε ρολό και το στρίβουμε. 
  • Φτιάχνουμε και τα άλλα 2 φυτίλια. Τα πλέκουμε. Φυλακίζουμε τις ενώσεις από κάτω, στις άκρες. 
  • Το βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα το σκεπάζουμε και το αφήνουμε, καλύτερα μέσα στον φούρνο, να μην ξεραίνεται, για περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  • Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ο C για 35 περίπου, να ροδίσει και να φουσκώσει.
  • Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με λίγο φυτικό μαγειρικό λίπος να γυαλίζει ή το βουτάμε σε κουβερτούρα. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου