Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

4:47 μ.μ.
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την πιο λαχταριστή πανακότα.















Υλικά 

Για την πανακότα
1 κιλό κρέμα γάλακτος
15 γραμμ. ζελατίνη
110 γραμμ. ζάχαρη
2 στικ βανίλια φυσική
Μούλιασε τη ζελατίνη σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Για το γαρνίρισμα
75 γραμμ. νερό
75 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γραμμ. βατόμουρα (ή φράουλες)
20 γραμμ. σιρόπι από μπαλσάμικο ξίδι


Εκτέλεση  
  • Σε κατσαρόλα ρίξε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ζέστανέ τα σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό. 
  • Απόσυρε από τη φωτιά. Σούρωσε και στύψε τη ζελατίνη καλά και πρόσθεσέ τη στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  • Κρύωσε την κρέμα στους 30°C περίπου και μοίρασε ανά 150 γραμμ. σε γυάλινα μπολ ή ποτήρια. 
  • Τοποθέτησέ τα στο ψυγείο, για να πήξει η κρέμα. Φτιάξε σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  •  Όταν κρυώσει το σιρόπι, ρίξε τα βατόμουρα και το μπαλσάμικο και ανακάτεψε.
  •  Γαρνίρισε με τα βατόμουρα ή τις φράουλες και το σιρόπι ξιδιού.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου