Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

1:30 μ.μ.
Μια γλυκιά και νηστίσιμη επιλογή για την Μ.Πέμπτη.Μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας πολύ λίγα υλικά.Καλή επιτυχία!










Υλικά:
  • 3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. κονιάκ ή ξύσμα πορτοκάλι
  • Μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση:

1) Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μαλακή ζύμη βουτώντας τα χέρια μας συχνά σε λίγο λάδι ώστε να μην κολλάνε.

2) Κρατάμε στην άκρη μια μπαλίτσα ζύμης ίση σε μέγεθος με ένα πορτοκάλι, για το στόλισμα.

3) Λαδώνουμε ένα μεσαίο στρόγγυλο ταψί και απλώνουμε τη ζύμη υψώνοντάς τη λίγο στα τοιχώματα.

 4) Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της πίτας.

 5) Πλάθουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε λωρίδες και με αυτές σχηματίζουμε πλέγμα πάνω στη μαρμελάδα (ή κάνουμε ό,τι σχήμα μας αρέσει).

6) Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά σε αέρα και περιμένουμε να κρυώσει για να το κόψουμε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου