Τρίτη 15 Απριλίου 2014

3:04 μ.μ.
Σύμφωνα με την παράδοση την Μεγάλη Παρασκευή ακολουθούμε την αλάδωτη νηστεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι στερούμαστε όλες τις απολαύσεις.Το κέικ με ινδοκάρυδο αποτελεί μια λύση που μπορεί να σας γλιτώσει από τον πειρασμό...










Υλικά:
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 450 γραμμάρια αλεύρι
  • 5 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • 1/2 κιλό ινδοκάρυδο



Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα.
  • Τέλος στο μείγμα μας προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμούς).
  • Λίγα μυστικά ακόμα
  • Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη μαρμελάδα βερίκοκο. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου