Τρίτη 15 Απριλίου 2014

10:59 π.μ.
Το Πάσχα ήρθε και οι προετοιμασίες για τα πασχαλινά γλυκά και όχι μόνο ξεκίνησαν. Φτιάξε τα πασχαλινά κουλουράκια φέτος ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή και ξετρελάνετε τους φίλους σας











Υλικά:
  • 1280 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 5 κρόκοι αβγών
  • 1 φλυτζ. καφέ κονιάκ
  • 300 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 30 γραμ. αμμωνία
  • ½ φλυτζ. γάλα

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε το βούτυρο αρκετή ώρα να ασπρίσει.
  • Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα (4) ασπράδια μαρέγκα.
  • Χτυπάμε τους (9) κρόκους καλά με τη ζάχαρη και τους προσθέτουμε στο βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι, την αμμωνία διαλυμένη καλά στο γάλα και τη μαρέγκα.
  • Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη γίνεται μαλακιά αλλά δε θέλει άλλο αλεύρι.
  • Την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν πλάσουμε τα κουλούρια.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου