Υλικά:
- 1280 γραμ. αλεύρι μαλακό
- 500 γραμ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 5 κρόκοι αβγών
- 1 φλυτζ. καφέ κονιάκ
- 300 γραμ. βούτυρο γάλακτος
- χυμός μισού λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 30 γραμ. αμμωνία
- ½ φλυτζ. γάλα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο αρκετή ώρα να ασπρίσει.
- Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα (4) ασπράδια μαρέγκα.
- Χτυπάμε τους (9) κρόκους καλά με τη ζάχαρη και τους προσθέτουμε στο βούτυρο.
- Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι, την αμμωνία διαλυμένη καλά στο γάλα και τη μαρέγκα.
- Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη γίνεται μαλακιά αλλά δε θέλει άλλο αλεύρι.
- Την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν πλάσουμε τα κουλούρια.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου