Τρίτη 15 Απριλίου 2014

4:44 μ.μ.
Ο καλύτερος συνδυασμός τώρα  για το Πάσχα είναι αυτός της σοκολάτας με το πασχαλινό τσουρέκι .Με αυτή την συνταγή έχετε σε αφθονία και τα δύο και είναι μια συνταγή  που θα ενθουσιάσει σίγουρα  μικρούς και μεγάλους.











Υλικά

για τη ζύμη
  • 900γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
  • 210γρ. ζάχαρη
  • 180γρ. βούτυρο 82%
  • 280ml γάλα
  • 180ml νερό
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 6 κρόκους αβγών
  • 1 κουτ. γλυκού γεμάτο μαχλέπι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
  • 500γρ. πραλίνα
  • 200γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 100γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 100γρ. σταφίδες
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη

Διαδικασία
  • Ρίχνεται το αλεύρι και τη μαγιά στον κάδο του μίξερ.
  • Στη συνέχεια, ζυγίζετε τα υπόλοιπα υλικά, τα ζεσταίνετε στους 30°C, βάζοντάς τα στο φούρνο για καμιά ώρα αφού τον προθερμάνετε από πριν στη συγκεκριμένη θερμοκρασία.
  •  Ύστερα τα ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι και τη μαγιά.Δουλεύετε τα υλικά στη 2η ταχύτητα μέχρι η ζύμη να γυαλίσει και να αρχίσει να ξεκολλάει από τον κάδο του μίξερ.
  • Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία λεκανίτσα, τη σκεπάζετε με ένα πανί και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύματα.Αν θέλετε τη βάζετε στο φούρνο που έχετε ρυθμισμένο στους 30°C.
  • Παίρνετε το ζυμάρι, το χωρίζετε στη μέση και πλάθεται τα δύο κομμάτια σε σχήμα μπάλας.Τα αφήνετε να ξεκουραστούν, σκεπασμένα για άλλα 20 λεπτά
  • .Ανοίγετε την πρώτη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να πάρει ένα οβάλ, μακρόστενο σχήμα και την απλώνετε πάνω του με μια λεπτή στρώση πραλίνας.
  • Ρίχνετε διάσπαρτα την μισή ψιλοκομμένη σοκολάτα, τα μισά αμύγδαλα και σταφίδες και πασπαλίζετε με κανέλα όλη την επιφάνεια
  • .Διπλώνετε σε ρολό τη ζύμη με τη γέμιση και ενώνετε τις δύο άκρες μεταξύ τους.
  • Έπειτα, τοποθετείτε το τσουρέκι σε βουτυρωμένο τσέρκι ή ταψί, διαμέτρου 28cm. 
  • Κόβετε με το ψαλίδι λίγο τη ζύμη από πάνω σε μερικά σημεία (2-3) και τοποθετείτε σε ζεστό φούρνο στους 35°C. Το αφήνετε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Φτιάχνετε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο τσουρέκι.
  • Αλείφετε τα τσουρέκια με αβγό και φουρνίζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 45-50 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου