Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

10:57 π.μ.
Το ξύλο κοπής έρχεται σε απόλυτη επαφή με το φαγητο που τρώμε για αυτό πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό.Η απλή χρήση απορρυπαντικών και κοινών καθαρίστικών δεν βοηθάει απόλυτα.Εδώ είναι 5 τρόποι που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία στο καθάρισμα του ξύλου κοπής.











1.Το ξίδι απολυμαίνει.
Τρίψτε το ξύλο κοπής με λευκό ξύδι μετά από κάθε χρήση. Το ξίδι είναι απολυμαντικό, αποτελεσματικό έναντι επιβλαβών ιών όπως Ε. coli, Salmonella, και Σταφυλόκοκκο. Αν χρειάζεται να φύγει παράλληλα κάποια έντονη μυρωδιά και την απολύμανση, απλώνουμε λίγη μαγειρική σόδα πάνω του και στη συνέχεια ψεκάζουμε με μη αραιωμένο λευκό ξίδι. Αφήνουμε να κάνει αφρό για πέντε έως δέκα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε με ένα πανί βουτηγμένο σε καθαρό κρύο νερό.

2.Τα λεμόνια για τις οσμές.
Αν το ξύλο κοπής μυρίζει μετά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ωμό κρέας ή το κοτόπουλο και τα ψάρια, μπορείς να τρίψεις την επιφάνεια με την κομμένη πλευρά μισού λεμονιού.

3.Η μαγειρική για βαθύ καθαρισμό.
Άπλωσε ένα μείγμα που θα αποτελείται από 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, αλάτι και νερό και τρίψε. Ξέπλυνε καλά με ζεστό νερό.

4.Το αλάτι για γυάλισμα.
Μπορείς  να δημιουργήσεις ένα μείγμα από αλάτι και χυμό λεμονιού, και να το χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσει το ξύλο κοπής.

5.Η χλωρίνη για το τελείωμα.
Καθάρισε την επιφάνεια με ένα πινέλο βουτηγμένο σε ένα διάλυμα από 1 κουταλάκι του γλυκού λευκαντικό αραιωμένο σε 2 λίτρα νερό. Τρίψε κάνοντας μικρούς κύκλους. Σκούπισε με ένα ελαφρώς υγρό απορροφητικό χαρτί και στέγνωσε αμέσως με ένα στεγνό πανί.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου