Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

2:32 μ.μ.

Η σημερινή DIY κατασκευή είναι ένα διασκεδαστικό και εύκολο project που θα δώσει  μια νώτα χαράς στο χώρο σας! Απαιτεί ελάχιστα υλικά και το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο διακοσμητικό χώρου, το οποίο μπορεί να  στολίσει το σπίτι σας, ένα πάρτι, ή στην περίπτωσή μας, το χώρο του γραφείου και είναι γνωστό ως "φυσαλίδες σκέψης"

Ξεκινώντας, χρειαζόμαστε: νήμα, μπαλόνια, κόλλα και ένα βάζο ή ένα άδειο πλαστικό κύπελλο με ένα καπάκι. Εάν θέλετε οι μπάλες σας να έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη χρησιμοποιήστε  μπαλόνια με διαφορετικά σχήματα ή φουσκώστε άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο. Αυτό θα κάνει πιο ενδιαφέρον το χώρο σας, όπως και το να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμο νήμα!


Φουσκώστε ένα μπαλόνι και κρεμάστε από κάπου έτσι ώστε να αιωρείται. Αυτό θα καταστήσει πολύ πιο εύκολη την συνέχεια που θα χρειαστεί να τυλίξετε το νήμα. Επίσης, αν και εμείς δεν το κάναμε αυτό αλλά θα καταστήσει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη, αν αλείψετε το μπαλόνι με βαζελίνη πρώτα - η κόλλα που καλύπτει το νήμα δεν θα κολλήσει στο μπαλόνι, όταν τελικά το σκάσετε. Μπορείτε να το κάνετε και χωρίς βαζελίνη αλλά θα είναι λίγο πιο περίπλοκο.
Κόψτε ένα τμήμα του νήματος (βάλτε μέσα στο βάζο η το πλαστικό κύπελλο ένα γενναιόδωρο κομμάτι ώστε να σας φτάσει για την κατασκευή). Κρατήστε το όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένα κουλουριασμένο ώστε να αποτρέψετε το δέσιμο, και τοποθετήστε το στο κάτω μέρος του κυπέλλου σας. Περάστε την μια άκρη της κλωστής  μέσα από μια τρύπα στην κορυφή του πλαστικού κυπέλλου σας.
Στη συνέχεια γεμίστε το κύπελλο με κόλλα ώστε να καλύψει το νήμα. Έτσι όταν θα το τραβήξετε έξω από την τρύπα στο πάνω μέρος θα είναι καλυμμένο με κόλλα.
Μετά δέστε το μέρος του νήματος που βρισκόταν εκτός του κυπέλλου στον κόμπο του μπαλονιού και ξεκινήστε να τυλίγετε το μπαλόνι οριζόντια και κάθετα.

Συνεχίστε μέχρι να καλυφτεί το μπαλόνι πλήρως.

Όταν τελειώσετε με το τύλιγμα αφήστε το όλο το βράδυ ώστε να στεγνώσει πλήρως. Προσπαθήστε να αντισταθείτε στο πειρασμό του να σπάσετε το μπαλόνι αμέσως.



Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και θα δημιουργήσει μια τέλεια ατμόσφαιρα στον χώρο σας!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου