Υλικά
1 πακέτο φύλλα
κρούστας για γλυκά 500 γραμμάρια
2 ποτήρια μαύρης ζάχαρης
1 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 αυγά μεγάλα
2 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε μικρά κομμάτια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεραθούν.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε τα φύλλα σε ένα ταψάκι 28-30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα ανακατέβοντας καλά.
- Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 10 λεπτά και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό.
Καλή Επιτυχία!!!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου