Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

11:46 π.μ.
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την πιο αρωματική και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα.















Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά 500 γραμμάρια
2 ποτήρια μαύρης ζάχαρης
1 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 αυγά μεγάλα
2 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν 
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
Εκτέλεση
  1. Ξεπαγώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε μικρά κομμάτια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεραθούν.
  2. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Βάζουμε  τα φύλλα σε ένα ταψάκι 28-30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα ανακατέβοντας καλά.
  4. Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.     
  5. Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 10 λεπτά και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό.

Καλή Επιτυχία!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου